torstai 26. syyskuuta 2013

Pitsaa, pastaa ja piitsiä


Se olisi nyt rantaloman aika, ainakin tänään. Sardiniassa ollaan ja pienten alkusäätöjen jälkeen päästy lekottelemaan meren äärellekin. Nyt istuskellaan ilta-auringon valossa piiitkällä ja rauhallisella hiekkarannalla, aallot pauhaa ja ilmassa on Välimeren tuntua.

Marseillesta hyppäsimme paattiin maanantai-iltana ja seuraavana päivänä olimmekin sitten Italiassa. Laivan lattialla nukkumisen suhteen olimme ottaneet opiksemme sitten Travemunden keikan, nyt meillä oli patjat mukana pussien lisäksi. Matti yritti korjauttaa takajarruaan Marseillen ainoassa löydetyssä pyöräliikkeessä sillä seurauksella, että jarru hajosi kokonaan. Meillä alkoi olla jo kiire paattiin ja ei tarvitse kuin vilkaista Sardinian kartan pinnanmuotoja ymmärtääkseen, että ilman takajarrua saarella ei voi ajaa. Pitkähkö tarina, mutta  jarru on nyt uusittu, siihen meni 2 päivää, 3 pyöräliikettä, 2 kaupunkia, 30 km ja ankaraa nousua & laskua. Mutta nähtiinpä Sassarin kaupunkikin, minne muuten tuskin olisi tullut mentyä.
 
Pientä venytystä jumiutuneille paikoille

Sassarissa yösijaa etsimässä

Sardinian teillä rullataan autojen kanssa neulansilmiä oikeaan ja vasempaan

Castelsardoon sisään ja ulos toiselta puolelta valmistautuen useamman kilometrin nousuun


Iltahämy yllättää kulkijat, mikä ei sinänsä ole yllättävää

Eilen illalla tulimme Valladorian kylän leirintäalueelle ja tänään vietetty rehellinen rantapäivä, toki pienellä nyrkkipyykillä ja pyöränhuollolla höystettynä. Löysäilyä, lukemista, uimista ja sen verran pyöräilyä, että käytiin kylillä pitsalla ja haimme illaksi pastavärkit. Ilmeisesti hiilaritankkaamme huomisen koitosta varten, tarkoitus on lähteä koillisrannikkoa kohden ja menet mistä tahansa, niin armotonta nousua on joka puolella, kun merenpinnan tasolta lähtee polkaisemaan. Kirja-addiktin piti saada jotain lukemista, koska rantapäivät lähestyivät ja pyörämatkailun huono puoli on se, että kovin isoa kirjastoa ei voi rehata mukanaan (sähkökirjoja joo ehkä, mutta kun tuo energiakin on aina välillä kortilla). Matkalukemisena oli Zlatanin elämänkerta ja sehän oli ekan viikon jälkeen luettu, ovelana annoin sen Matille ja otin hänen matkalukemisensa. Mutta nyt piti saada lisää ja Sassarista löytyikin hyvännäköinen kunnon kirjakauppa. Siellä oli 4 kpl englanninkielistä kirjaa, kolme korkeajännitystyyppistä sotafantasiaa ja yksi Espanjan siirtymisestä Francon ajasta demokratiaan. Otin viimeisimmän kevyeksi rantalukemiseksi ja mikäli se osoittautuu kuivakkaaksi, tuleepa uni ainakin illalla välittömästi.


Siinä se on, päiväohjelma tänään


Kissanpäivät, meillä kaikilla


Eläinuutisia ei olla päivitettykään sitten villisikojen. Leirintäalueen eläinystävistä etanat ovat taaksejääneitä, sormenvahvuiset pitkät ja limaiset patukat viihtyi kosteilla nurmikoilla. Sellainen kun oli yöllä kihnuttanut Birkenstockin sandaalin läpi, niin aamulla kenkä oli mukava työntää jalkaan. Etelä-Ranskassa kassista löytyi myös parin sentin pikkuruinen skorpioni. Pientä mylläystä teltassa sen jälkeen, onko niitä enemmänkin, mutta ei näkynyt. Nyt meitä tai lähinnä meidän ruokia näyttäisi seuraavan muurahaisvanat. Myös kissa kurkisti aamulla teltan ovesta, toisen jalat näkyi telttakankaan alta. Ei mitään kulkukissoja, vaan kiiltävä karva ja panta kaulassa. Ranskassa ajattelin, että yllättävän eksoottiseksi menee nämä eläinhavainnot, kun kameli oli syömässä pellolla. Sen jälkeen havaitsin toisella puolella tietä sirkusteltan ja toivon sen selittävän näyn.

Mutta nyt alamme suunnittelemaan hieman huomista reittiä ja kuuntelemme samalla kissojen mouruamista, tässä vaiheessa olemme siirtyneet jo leirintäalueen baariin wifin äärelle. Tarkoitus on ottaa iisisti koilliskulmassa eikä siirtyä joka päivä paikasta toiseen. Kokeillaan, miltä rantaloma maistuu ja ei suunnitella mitään hetkeen. Ehkä. 


1 kommentti:

  1. näissä päivityksissänne on ihan sairaan upeita kuvia! ihanat värit, suorat horisontit, varmaan kultainen leikkauskin pätee... seikkailu ja lomatunnelma välittyy hyvin tänne syksyn tuiverrukseen. vahvoja perslihaksia ja nautinnollista matkan jatkoa tv eve

    VastaaPoista

Nimi olis kiva, kuva ei välttämätön