perjantai 6. syyskuuta 2013

Nahkimukset viiden tähden reitillä

Besanconista tervehdimme tällä kertaa. Freiburgista rullattiin siis kohti Ranskan maata ja ylitimme rajan kolmannen ja viimeisen kerran. Jäimme yöksi Mulhouseen ja siitä jatkoimme Rein ja Rhone -jokia yhdistävää kanavan vartta pitkin länttä kohden. Ohitimme kymmeniä sulkuja ja nähtiin paikoitellen kapeassa kanavassa jonkun verran huviveneitäkin, en voi kun ihmetellä kuinka monta päivää paateilla kestää päästä suluista läpi joelta toiselle. Illaksi päädyimme puolivahingossa L'isle-sur-de-Doudsiin ja sieltä jatkoimme aamulla Besanconiin.

Saksan puolella Ranskan rajaa lähestyttäessä


Lounas- ja kaffepaussi jossain pienessä kylässä Ranskan maaseudulla


Laskettelua takaisin kanavan rantaan pitkän päivän päätteeksi about 10 km ennen L'Isle-de-sur-Doubsia
 
Ranskan puolelle päästyämme olemme seurailleet toistaiseksi Eurovelo 6 reittiä. Matka L'Islestä Besanconiin oli häikäisevän komee, nahkimukset luokitteli siivun jopa viiden tähden arvoiseksi. Kuten Matti totesi, näin upeita jokilaaksoja ei ole tällä reissulla vielä ollut eikä ehkä enää tule. Jylhää ja kumpuilevaa, joki/kanava kiemurteli hienosti vihreissä & vehmaissa maisemissa. Syntymäpäivän kunniaksi kartturi oli siis valinnut oikein juhlareitin.

Viime päivät ovat olleet helteisiä, aurinko räkittänyt kirkkaalta taivaalta ja auringon paahdetta ei oikein pyöräillessä karkuun pääse. Kolmekymmentä astetta kun huitelee lämpömittarissa ja matkamittarissa 70-85 km, niin on päivän päätteeksi virallinen nahkimus: Hikinen, likainen, nahkea, nihkeä, paahtunut ja jatkuvasti janoinen. Suihku illalla on ameriikkaa. Pikkuinenkin metsätaipale edes toisella puolella tietä riittää tuottamaan viileän ihanan hönkäyksen nahkimuksien iholle. Rusketusraidat on komeet, vaikkei ihan kalmankalpea ollut kesän jälkeen ennen reissuun lähtöäkään. Tänne asti piti muuten pyöräilllä, että tuli etelän lämpimät yöt vastaan. Sinänsä nyt on mahtava aika pyöräillä täällä, saamme nauttia sadonkorjuun antimista. Tällä hetkellä esimerkiksi luumuja saa joka puolelta, niin isoja violetteja kuin pieniä keltaisia. Olemme myös ajelleet lukemattomien liiskaantuneiden luumujen päältä pyörillämme.

Maisemia ja tunnelmia viiden tähden reitiltä

Välillä reitti poikkesi pienissä kylissä

Jylhät maisemat joen varrelta

Matti laskettelee

Korkeat kalliot varjosti ja viilensi välillä mukavasti

Besanconissa siis ollaan ja sisämajoituksessa kaksi yötä. Huone on karu, mutta siisti. Hyvä sänky, kylppäri, free wifi ja pyörät matkatavarahuoneessa säilössä, siinäpä pitkälti se mitä tarvitsemme. Juuri suoritimme nyrkkipyykkäystä ja kohta ostamaan aamiaistarvikkeita, nauttimaan puistopiknik joen rantaan. Tänään on tarkoitus pitää oikea lepopäivä, toivomme, että kaupungissa ei ole juurikaan nähtävää. Saattaa olla turha toivo, koska kaupunki on ollut pystyssä antiikin ajoista lähtien.

Matkamittarissa on about 1500 km ja ensimmäinen rengasrikkokin sattui eilen aamulla, yön aikana takagummi tyhjänä. Sisäkumissa vanteen puolella (ne kaupunkien pirulliset rotvallit lienee syypää sekä pieni röpö kohta vanteen sisäpuolella) pieni reikä, Matti paikkasi kumin ja hio vanteen sileeksi, homma toimii taas.

Ei muuta kuin terveisiä vaan kaikille virtuaalimatkustajille, jotka taivallatte kanssamme. Hauskaa, että blogista on ollut muillekin kuin meille iloa. Melkoisessa kiireessä postaukset usein syntyvät, pätkivien tai muuten vaan haastavien nettiyhteyksien päässä, joten viimeisen päälle hiottuja tekstit eivät ole. Neitsytluonnetta hieman häiritsee, että tekstit ovat välillä melkoista tajunnanvirtaa ilman sen kummempia huolitteluja, mutta sisältö ennen muotoa tässä tapauksessa. Joitakin viestejä on kantautunut, että blogin kommentointi ei osalla onnistu jostain syystä. Kommentointi pitäisi olla täysin vapaa, mutta jotain hämminkiä siinä joidenkin osalla on. Jos joku nörttiystäväni osaa selvittää, missä vika, niin kommentoi vapaasti (jos pystyt...)

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia maisemia ja jessus niitä pikkukylien kaffiloita, eihän noin hienoja löydy edes stadin keskustasta!

    VastaaPoista
  2. Upean näköistä! Laittakaa välillä silmät kiinni jotta ehditte levätäkin tovin :) Olette te melkoisia sutkuttajia, naatiskelkaa naatiskelkaa... / Ellu the sis

    VastaaPoista

Nimi olis kiva, kuva ei välttämätön