perjantai 30. elokuuta 2013

Perjantai-illan huumaa Strasbourgissa

Tänään polkaisimme Strasbourgiin ja telttailemme nyt EU-kaupungin lähes ytimessä, erikoista kai sekin. Eilen ylitimme kuin varkain ensimmäisen kerran Ranskan rajan, pyöräreittikylttejä lukiessamme huomasimme, että oho, ollaan vissiin Ranskan puolella, kun kieli on vaihtunut. Sen suurempaa dramatiikkaa siihen ei liittynyt, mutta päätimme pysähtyä ensimmäiseen kahvilaan ja testata, josko Ranskan puolella kaffeet on paremmat ja ei tarvinnut pettyä. Samoin tänään lounastaessamme ensimmäistä kertaa Ranskan puolella, vaihtui turkkilaiset lounaspaikat pöytähopeisiin ja kankaisiin lautasliinoihin. Tässä toki suhataan vielä muutamaan otteeseen edestakas Saksan ja Ranskan väliä, kun Reinin vartta mennään. Eilen illalla esimerkiksi palasimme Saksan puolelle, kun leirintäalue osui sinne. Huomenna pidetään lepopäivä, käydään ihmettelemässä kaupungin keskustaa ja vetreytetään paikkojamme. Todennäköisesti jatkamme tästä Freiburgiin, jos Schwarwaldklinikan vuoristomaisemat eivät näytä/tunnu liian pahalta. Näihin kuviin ja tunnelmiin, nää lähtisi nyt telttaan maata.
 
"...Tehtaan piipun takaa nousee aurinko, aamuvuorolaiset ahkeroivat jo..." Mannheimista lähdettiin teollisuusalueen kautta, karun kaunista sekin tai ainakin vaikuttavaa

Speyerin katukuvaa, lounastauko ja ruokalepo puistossa

Kaffepaussi jossain päin Saksaa Reinin liepeillä

Ranskan raja ylitetty ensimmäisen kerran muutama kilometri sitten ja ne ensimmäiset kaffeet nautittu 

Ja illalla taas tois puol jokkee eli Saksan maalla

Pitihän se Rein käydä korkkaamassa, aika pitkät pätkät ollaan ajeltu joen vartta ja yhtään ihmistä ei olla nähty uimassa. Nyt on. Vesi näyttää yllättävän kirkkaalta, mutta virta on kova. Nyt on myös kuulemma jo vähän viileet kelit (+24 - 29astetta lämmintä ollut viime päivät...)

Ranskan raja ylitetty toisen kerran ja heti lossiasemalla kaffille, oli yhtä hyvät kuin edellisenäkin päivänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimi olis kiva, kuva ei välttämätön