torstai 25. heinäkuuta 2013

Kesä re-revisited!

Utö oli paikallaan ja aina jotenkin vaikuttava, siellä se vaan jyhkeänä lepää saariston uloimmalla laidalla. Alkoi olla jo ihan mukavan lämmin kelikin ja tuuli maltillinen. Utö on komee paikka talvellakin. Oltiin pari vuotta sitten talvella muutama yö siellä, oli elämys. Ensin jyskyttää jäissä yhteysaluksella talvimyrskyssä perille, yöpyä vanhassa armeijan rakennuksessa, joka nykyään hotelli ja tarpoa tuiskussa ihmettelemään ahtojäitä.


Satama on melko pieni ja täyttyi illan aikana. Kaksi vanhaa pientä sukkulanmuotoista puupurjevenettä oli sataman perällä pienessä kolossa, toinen kokonaan ilman moottoria. Hatunnoston arvoinen suoritus, kun kaverit aamulla lähti laiturista vastatuuleen pelkillä purjeilla. Yliluonnollista, sanon minä. Handelista lisää ruokatarvikkeita, Ålands pannukakkukaffit, pikku juoksulenkki ja iltakylpy etelärannan kallioilla. Eka yö, kun ei kuulunut kirskuntaa tai nitinää köysistä tai lepuuttajista, eikä aallot höykyttäneet.




Aamulla suunta kohti Kökaria, meri oli rauhallinen ja tuuli keveä, purjeilla päästiin kuitenkin hyvin. Hieno reitti luotojen välissä puikkelehtien, määränpäänä Kökarin eteläinen vierasvenesatama Karllby. Iltapäivällä elbausta kirja kädessä bikineissä paatin kannella. Päätettiin pitää maakrapupäivä seuraavana päivänä ja jäädä aloilleen toiseksikin yöksi. Paljon ruåttalaisia ja iiiiisoja veneitä, ollaan ilmeisesti itseämme paremmassa seurassa. 

Aamulla heti fillarit alle ja armotonta sutkutusta koko päivä, pyöräiltiin niin paljon kuin tietä riitti. Lounaaksi ostettiin veretseisauttavan hyvää ja tuoretta juuri savustettua siikaa ja pykättiin viikon eka salaatti, kun kerrankin sai tuoretta salaattiakin. Tyyni ja lämmin päivä, loikoiltiin rantakallioilla ja käytiin uimassa, vesi yhä raikasta (ja Matti näki snaken kivenkolossa, jonka jälkeen Tiinan keskittyminen Hotakaisen uusimpaan herpaantui). Saunomista molempina iltoina, ou jee. Teimme myös vertailevaa tutkimusta Ålandsin pannukakuista, Kökar - Utö 1-0. Nyt on hyvä vetäytyä suunnittelemaan huomista päivää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimi olis kiva, kuva ei välttämätön