torstai 30. heinäkuuta 2015

Kreetan rannoilla

Vuorilla ramppaamisen ja lyhyen kaupunkistopin jälkeen Kreeta siinsi mielessämme perinteisenä lomapaikkana sanan varsinaisessa merkityksessä. Aikomuksena oli täyttää päivät uimisella, lukemisella, rannalla löhöilyllä ja syömisellä, näin myös kävi.

Iraklionin kentällä meitä odotti viime tingassa varaamamme vuokra-auto (Cretarent, suosittelemme) ja sillä porhalsimme yöksi kaupunkiin. Saavuimme Iraklioniin samana iltana kun Kreikan parlamentti äänesti troikan tiukoista lainaehdoista. Mitenkään muuten Kreikan kiperä tilanne ei turisteille näyttäytynyt, mutta äänestysiltana kaupungin aukiolla patsasteli jonkun verran mellakkapoliiseja ilmeisesti lähinnä näön vuoksi.

Aamusta auton nokka kohti etelärannikkoa. Matti oli tehnyt pohjatyön netissä ennen lomaa ja valkannut vapaasukelluksen kannalta sopivat hoodit; jyrkät rannat, jotka olisivat suojaisia eri tuulille. Rauhallinen mesta ja joku ruokapaikka kiitos. Näillä kriteereillä paikaksi valikoitu Agios Pavlos, jossa muutama majoituspaikka, yksi taverna ja rantakuppila. Sen verran seesteinen ja kaunis paikka on kyseessä, että siellä järjestetään myös joogaretriittejä. Paikka sinänsä on umpikreikkalainen, mutta en ihmettele, että sen ovat joogaajatkin löytäneet tukikohdakseen. Majoituimme Kavos Melissa Studiossa, joka oli muutama satametriä  rannalta rinteeseen. Partsilta mahtinäkymät, hinta-laatusuhde erinomainen (45 €/huone/yö).  

Aamiainen parvekkeella

Rantavalikoima oli hulppea, löytyi muutaman sadan metrin säteellä pari hiekkarantaa, useampi kivikkoinen poukama ja vedenalainen jyrkänne syviin vesiin, jonne Matti sai sukeltaa. Ja mikä parasta, rannat olivat varsin rauhallisia.

Aamu-uinnille rauhallisissa tunnelmissa

Kirkkaissa vesissä kelpaa kelliä

Keskittyminen ja dippi jyrkänteeltä syvyyksiin


Niin vain päivät kuluivat uiden, lekotellen ja syöden (onneksi se ainut taverna oli erinomaisen hyvä). Aurinko helli ja oli  kuuma, meltemituuli vähän viilensi muutamana iltapäivänä. Yhtenä päivänä jaksoimme kieputtaa autolla muutaman tunnin läheisillä vuoristoteillä, muuten emme liikahtaneet sänkyä, rantaa ja ruokapöytää  kauemmaksi. Sounds like a Holiday!  
 
Hortaa, grillattuja paprikoita, melitzanoa jne. Kasvisruoka ei paremmaksi tästä muutu.
 
Kaffittelua kreikkalaisittain
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimi olis kiva, kuva ei välttämätön