maanantai 29. heinäkuuta 2013

Merellä on aina parempi ilma kuin mantereella...

... ja muita urbaaneja legendoja. Jungfruskäristä purjehdimme pohjoiseen löysässä myötätuulessa. Kostea ja viileä sumu ympäröi meitä koko päivän, mantereelta kantautui viestiä bikinikeleistä (no aika usein merellä on hyvät ilmat). Rantauduimme iltapäivällä Torsholman saaren autioituneen ex-vierasvenesataman laituriin ja lähdimme tutkimaan maastoa. Hämmentäviä havaintoja: Pitkä pengertie/-silta miniatyyrisaarelle, jonne tie päättyi ja lossiyhteys alkoi. Miksi ihmeessä se oli rakennettu? Miksei lossiyhteys voinut alkaa 100 m aikaisemmin, niin ei olisi tarvittu koko siltaa. Massiivinen näkötorni eväspaikkapöytineen kallioilla ja sinne raivattu polku/tie. Kadonnut suhteellisuudentaju herätti epäilyksen EU-tukihankkeesta ja bingo, näkötorni kehittää Ålandsin maaseutua näemmä. Eipä siinä mitään, torni oli tukeva ja maisemat komiat.


Hylätty vierasvenesatama tarjosi meille odottamatonta hupia. Kallioilla oli jonkin sortin terassi/tanssilava, jossa Matti ensin jumppasi ja voimaili, sen jälkeen Tiina harjoitti taijia. Lipuipa siihen laituriin toinenkin purjevene harjoituksen aikana, mahtoivat ajatella, että mikä ihmeen dille tuolla terassilla heiluu. Pakenivat paattiin sisälle, kun lähestyin. Iltauinti ja cooli vesi.


Aamusta (usva haihtunut!?) hyvässä tuulessa kivaa purjehdusta Kustavia kohden ja Parattulan vierasvenesatamaa, sadekin alkoi sopivasti vasta rantauduttuamme. Saaristolaisbuffapöytä maistui juhlapäivän kunniaksi (kihlapäivä kuuden vuoden takaa) ja kilistelimme onneamme olutlasillisilla. 

Suunta kohti kotisatamaa on otettu ja muutaman päivän sisään rantaudumme. Mutta vielä ehtii hetken vedellä henkosia raittiista meri-ilmasta. Huomiseksi luvattu kovaa vastatuulta, hiulihei! Sitä ennen aiomme saunoa, jalkautua paikallismaastoon ja nauttia laiturin sähköistä lämpöpatteri päällä. Viimeiset päivät onkin kylvetty raikkaassa merivedessä, suihku & sauna on luksusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimi olis kiva, kuva ei välttämätön