sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Tallinnan lähiökierros pyöräillen helteisessä heinäkuussa

Josko sitä raapustaisi muutaman sanasen viime kesän Tallinnan retkeltä ennen kuin tuleva kesä kolkuttelee ovella. Teki mieli lähteä extempore lomalle, jota oli siihen hetkeen tarjolla kokonaiset puolitoista vuorokautta. Nopeat "irti arjesta" -kiksit oli toiveissa, joten käänsimme katseemme etelään. Tallinnassa tulee loppujen lopuksi käytyä varsin harvoin, vaikka kotiovelta Länsisatamaan on 8 km. Perus maleksinta vanhassakaupungissa ei jaksanut kiinnostaa, mutta innostuimme ideasta ottaa pyörät mukaan, ja keskittyä Tallinnan lähiöiden ja takamaiden havainnoimiseen pyörien satulasta. Ja sehän oli mahtavaa se, melkein kun olisi ulkomailla ollut.

Happy eBikers kesälomalla vanhan liiton pyörillä


Uskollinen sotaratsu valmiina lähtöön


Aamulla liput tilaukseen, iltapäivällä paattiin ja alkuillasta pyöräilimme jo Telliskivessä lokaalien hipstereiden kanssa nauttien kesälauantain kuhinasta. Tankkaus F-Hoonessa (erinomainen sapuska, hyvät craft beerit ja ruusunlehti GT). Tästä oli hyvä aloittaa Tour de Tallinnan lähiöt. Kesäretken punainen lanka oli ei-niin-ilmeiset reitit ja paikat, joten rullailimme muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan majapaikkaan pitkän kaavan mukaan Merimetsän ulkoilualueen metsäpolkuja pitkin ja kävimme katsastamassa rannalta käsin Stroomin hiekkarannan. Hieno oli biitsi.

Aamulla tien päälle

Aamulla tukevan aamiaisen jälkeen pyörien selkään. Matti oli reitittänyt meidät jälkeen GPS:n avustuksella mielenkiintoisille poluille ja reiteille. Ihastelimme Mustamäen ja Lasnamäen lähiöunelmia, rappioromantiikkaa ja uneliasta sunnuntaifiilistä. Melkoisesti ovat lähiöt siistiytyneet parissakymmenessä vuodessa by the way.

Kaffepaussi Mustamäellä, kyytipoikana Borjomi & joku vihreä sokeriliemi

Välillä metsäreittejä

Ja sitten taas vähän raffimpaa maisemaa

Lähiöunelmia


Aurinko helotti ja +30 meni rikki, hikisinä saavuimme Tallinnan TV-tornille. Hissillä ylös, maisemakierros ja pientä hiukopalaa. Siitä olikin hyvä pyöräillä Piritan uimarannalle ja käydä vilvoittelemassa merivedessä. Siis oikeasti vilvoittelemassa. Ihmettelimme, miten näin matalalla rannalla voi vesi olla jääkylmää tällä kelillä. Seuraavana päivänä olikin uutisissa erikoisesta ilmiöstä, joka puski kylmää pohjavettä Pirittan rannoille ja vesi oli oikeasti hyistä. Tallinnassa keskusteltiin kesähelteellä, voidaanko niin kylmässä vedessä järjestää seuraavalla viikolla Ironman-kisaa.


Taksireittiä TV-tornille

Saku öllet ja sillivoileivät paikkasivat hikoilua

Piritasta Tallinnaa kohden 

Illallisen jälkeen oli aika polkaista satamaan. Helsingissä virittelimme otsalamput kypäriin ja viimeinen etappi oli Keskuspuiston kautta kotiin. Erinomainen irtiotto, tuntui kuin olisi ollut pidemmälläkin lomalla. Vahva suositus, pyörät mukaan ja reviiri laajenee. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimi olis kiva, kuva ei välttämätön